Tuesday, February 28, 2012

lamanya diriku menyepi~

yah.. aku sepi.. kenapa aku sepi? kerana sibuk dengan pekerjaan.. yah pekerjaan yang tidak ku jangka aku akan pegang.. lari dari landasan pelajaran aku.. im tired and exhausted with this job.. but as usual.. demi sesuap nasi aku terus gagahi juga langkah kerja ku ini.. yah.. maybe until i found one related to my study and fit me well..

kerja yang aku maksudkan ini adalah kerja di KFC..
bukan sebagai food technologist seperti yang aku harapkan..
namun hanyalah sebagai asst.restaurant manager.. yang mana kerja ini amatlah memenatkan
thats y aku menyepi sekian lama..

namun bila membaca blog2 rakan bloggers tiba2 semangatku untuk menulis lagi semakin kuat.. terlalu banyak yang aku ingin ceritakan tapi masa sangat mencemburui aku..
tggu esok hari dan akan ku ceritakan lagi

Sunday, July 3, 2011

English is important!

salam and goodnight...
for a long time i didn't wrote anything in my blog.. and don't be suprise as i am using english in my writing as you can see my post title is "english is important" i just realized it recently as my course goes on..
for 6 weeks i will be joining this communication skills course and this course language is in english
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
 ok now you see why english is important.. see the above paragraph? contain lots of grammatical mistake.. and i am sad for that.. i've already taken my MUET on 2007.. and i got band 4.. which is not that bad.. and now i cant speak english fluently..

ok wont talk much on this post.. i just realized that it is damn much important for us to speak in english frequently to ensure our well performance on english communication skill..

ok i know this post is boring.. but i am so sad just to think my EL is worsen.

bye and goodnight

*entri khas berbahasa inggeris untuk hari ini sahaja*

Thursday, June 30, 2011

This is awesomeeeee :)

thanx to Miss Makiko for the appreciation :) semangat begini lah yg perlu ada pada all bloggers iaitu menghargai followers ^_^

tgk ni :) hebat kan.. sy adalah follower yg ke 50 dia.. wahh terasa diriku begitu berharga hihi.. u all lawat2 lah juga  belog dia n folo keh :)

kalau blogger mahu dapat  penghargaan sila follow Blog Shafridez dia ni suka menghargai followers dan promote follower which is good :) n nice.. jgn lupa terjah n folo blog beliau~!

spread the love all~

Monday, June 27, 2011

NAK TAU RAHSIA TAK?

saya gula-gula kapas~
lembut indah manis..
tidak keras.. mudah dicairkan :)
 mahu tahu kenapa sy buat entry ni?
sila terjah RAHSIA INI ... dan rahsia kan terbongkar

apa yg mengindahkan dunia ini adalah ukhuwah~ tidak rugi kita membuka ruang bersahabat meskipun d alam maya~

Sunday, June 26, 2011

Pemandu~~ oh Pemandu

dang! tajuk yg hebat wakaka (perasan sendiri)

pagi tadi tengok situasi yg x best.. seorang pemandu sombong memandu kereta toyota Altis.. dan seorang g pemandu yg memandu kereta model 80an (keta tua lah ni jnama mazda kot).. pemandu keta tua ni salah lorong so dea nak g lorong yg betul lah ni.. siap senyum angkat tgn lg kat toyota altis tu pnya driver mnta bg laluan.. pnya la kejam pemandu altis tu.. pecut x bg can lgsg.. sikit g brlaku pelanggaran!
SOMBONG.. org kaya sombong kot.. klu org lain buat dia mcm tu bru taw!

pemandu yg berhemah tlglah ya..
-berhati perut
-patuhi peraturan jalanraya
-klu memandu tu jgn selow sangat [terutama di waktu puncak]
-memotong hnya bila betul2 yakin selamat
-jangan makan jalan..

ahh~~ tdur zzzz

"what u do today, determined what u will faced tomorrow.. life is a roller coaster"

Friday, June 24, 2011

Sad Love Story.. ajal.. suatu yg ditentukan

hari ini.. after long tiring class.. ada rest from 11.30am - 2.30 am... while my friend driving.. kami cerita2 pasal fasa perkembangan bayi dalam perut(1 of my friend in d car was pregnant mother ^_^ serta ajal n kematian.. then come out this sad story (true story) yg buat bulu roma saya meremang.. dengan tidak semena2 kawan sy berbicara  "dai, ko tau aku mau cerita ni pasal kwnku.. sdih...''

my friend ni ada kwn yg belajar d semenanjung UUM.. kwn dia tu mmg serius sdalah n mmg merancang untuk berkahwin.. eventho dorg dua ni belajar lg.. but the boy oredy have own apartmen.. and own car.. sbb bf pmpn ni pndi so dpt biasiswa TM.. after abis blajar terus krja ngan TM.. so dey all ni satu demi satu kelengkapan rumah mreka da bli.. satu hari ni pempuan terima panggilan yang lelaki tu eksiden.. lelaki tu naik motor.. truk lah kiranya kemalangannya ni.. so that girl pg lah hospital mlm tu.. dgn perasaan bimbang n khuatir..but hospital x bagi dia tgk bf dia before family bf dia smpi.. jadi familinya yg dr johor ni jam 2.30 pagi baru smpi d KL.. time tu lah baru dia dapat tgk.. mmg terible eksiden.. dia nampak rahang bf dia tebukak smpi nampak tengkorak lah.. just imagine ur jaw terbuka n jatuh.. then badan dipenuhi darah coz kulit sudah koyak disana sini umpama kain yg koyak.. sad.. bole kah kamu imagine kamu yg nampak org yg kamu syg bgtu?  the reason dorg x trus bdah xtaulah napa.. maybe coz mau ikut prosedur la.. mau famili sign.. mgkn lah aku pn xtau.. tp this girl nampak keadaan bfnya pn dpt agak suda yg he will not live longer... then after 3 hari dia meninggal.. paling sedih pempuan tu jd x keruan.. dia pg ke restoran yg selalu dorg makan pesan makanan n wait for him.. tp bila dia tesedar.. dia trus tgglkn restoran n mknn tu.. yelah org yg dah pergi xkn kembali.. for a while jgk dia mcm tu.. then femili dia d sabah suru dia balik cuti.. tenangkan fikiran..  dia akhirnya dpt jg terima kenyataan..

:: dia terima yg ajal mendahului mereka.. bukan bf dia sengaja tgglkn dia kn.. Allah sudah menjemputnya dahulu
:: tapi dia x boleh terima org ckp "sbr lah.. mungkin ada yg lebih baik untuk kau d luar sana" sbb bg dia mmg lelaki tu yg terbaik.. so you n you out there jgn penah ckp ayat ni pada org yg kehilangan bf sebab ajal.

bertemu berpisah kita ada rahmat dan kasihnya ^_^ jgn terlalu bersedih..

wasalam~

Thursday, June 23, 2011

Tilam Layu :D hahaha

ok.. jgn tnya knapa tajuk entry aku sedemikian rupa.. ini berikutan sepanjang kursus ni.. kami ditempatkan d kampung AB.. dan menurut pemerhatian sy.. tilam2 dalam bilik ini berusia dalam linkungan 5-10 tahun la.. which is kalo usia tilam kira veteren la suda ni.. adui lah.. bau hapakz.. x anjal suda.. macam sayur layu lah haha..
tolong jgn siksa tilam itu.. birlah dia bersemadi dgn aman d waktu tuanya (buang lah) kikiki..

oyah.. sepanjang 2 hari program bejalan.. mmg sangat penat.. tp best lah juga mmg dpt kenal ramai org.. yg cool, yg hot, yg suam2.. yg err.. yg.. err over exaited pn ada.. ok2.. tadi ada aktiviti kc rungkai tali bh.. pnya lah komplikated kami semua fikir.. skalinya punya senang cara bukanya!!! bole buat magik2 suda.. takda gambar.. memandangkan i x brani amik gmbr :) today was fun but penat.. so lets zzz.. hope 2moro be much better

selamat malam ^__^  (>> menuju ke tilam layu)